Over Ons

Heb jij géén gaatjes? Mooi!

Maar heeft jouw tandvlees al een cijfer gekregen?

Elk half jaar ga je naar jouw tandarts. Hij/ zij controleert jouw gebit, maakt eventueel röntgenfoto’s en vertelt jou de uitkomst. Misschien heb je een gaatje, misschien heb je niets. In het laatste geval loop je opgelucht de praktijk weer uit.

Maar wacht eens even? Jouw tandvlees? Is dat ook beoordeeld? Is er een cijfer gegeven? Moet dat dan?

Ja, dat moet. Jouw tandvlees houdt samen met het kaakbot jouw tanden en kiezen vast en is bovendien erg belangrijk voor jouw gezondheid. Zonder pijn kan er helaas van alles aan de hand zijn. Vergelijk het maar met een auto. “Onder de motorkap ziet alles er prachtig uit, mooi schoon, geen lekkages. Maar starten doet de auto niet.”

Er zijn twee veel voorkomende tandvleesontstekingen: gingivitis en parodontitis. De eerste is een oppervlakkige ontsteking die kan uitgroeien tot de tweede. Bij de tweede, parodontitis, verliest u kaakbot. Beide doen geen pijn en moeten tijdig opgespoord worden. “Jouw tandvlees houdt samen met het kaakbot jouw tanden en kiezen vast”

Daarom hoort jouw tandvlees gecontroleerd te worden bij de controle en een cijfer te krijgen. Je betaalt er namelijk voor. Het is een snel onderzoekje waarmee jij en jouw tandarts precies weten hoe de conditie van jouw tandvlees is: dePPS- score, met een duur woord. Of een tandvleescijfer.

Heb je éénmaal jouw cijfer gekregen dan kun je hier jouw mondhygiënist vinden.

Op zoek naar een een Mondhygiënist in de buurt?

Maak gebruik van de Tandvleescijfer zoekmachine en vindt een behandelaar bij jou in de buurt!